Jump to content

Browar Girka


Girus
 Share

Recommended Posts

Witam

W tym miejscu chcialbym opisywac swoje Warki, Swoja przygode dopiero zaczalem 2 tygodnie temu wiec doswiadczenie mam niewielkie.

Sprzet jakim dysponuje to garnek nierdzewny 25l i wiadra z firmy biowin 30l, chlodnice i kapslownice poki co pozyczam od kolegi.

 

warka 1

01.05.2015
American Pale Ale

Zasyp
Pale Ale- 4.5 kg

Pszeniczny- 0.2 kg

Karmelowy- 0.2 kg


zacieranie
Na lenia 66-68 stopni przez 60 minut w 15l wody



chmielenie/dodatki
15g Magnum- 60 minut

10g cascade- 30 min

20g Cascade, 5g Mchu irlandzkiego- 15 min

30g cascade-0 min (na samym koncu warzenia, toz przed wylaczeniem palnikow)


drożdże
Safale US-05

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

warka 2

08.05.2015
American wheat

Zasyp

Pilznenski 2.2 kg

Pszeniczny 2.2 kg


zacieranie
Na lenia 66-68 stopni przez 60 minut w 15l wody



chmielenie/dodatki

– 15g chmielu Citra na początku gotowania

– 15g chmielu Amarillo w 45 minucie gotowania

– 30g chmielu Citra tuż po wyłączeniu palnika

 


drożdże
Safale US-05

 

Koncowe BLG po wysladzaniu wyszlo mi tylko 10 BLG wiec nastepnym razem uzyje wiekszego zasypu albo cos nie tak zrobilem przy wysladzaniu,,,,

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.