Girus Posted May 10, 2016 Share Posted May 10, 2016 Witam W tym miejscu chcialbym opisywac swoje Warki, Swoja przygode dopiero zaczalem 2 tygodnie temu wiec doswiadczenie mam niewielkie. Sprzet jakim dysponuje to garnek nierdzewny 25l i wiadra z firmy biowin 30l, chlodnice i kapslownice poki co pozyczam od kolegi. warka 1 01.05.2015American Pale AleZasypPale Ale- 4.5 kg Pszeniczny- 0.2 kg Karmelowy- 0.2 kg zacieranieNa lenia 66-68 stopni przez 60 minut w 15l wodychmielenie/dodatki15g Magnum- 60 minut 10g cascade- 30 min 20g Cascade, 5g Mchu irlandzkiego- 15 min 30g cascade-0 min (na samym koncu warzenia, toz przed wylaczeniem palnikow) drożdżeSafale US-05 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Girus Posted May 10, 2016 Author Share Posted May 10, 2016 warka 2 08.05.2015American wheatZasyp Pilznenski 2.2 kg Pszeniczny 2.2 kg zacieranieNa lenia 66-68 stopni przez 60 minut w 15l wodychmielenie/dodatki – 15g chmielu Citra na początku gotowania – 15g chmielu Amarillo w 45 minucie gotowania – 30g chmielu Citra tuż po wyłączeniu palnika drożdżeSafale US-05 Koncowe BLG po wysladzaniu wyszlo mi tylko 10 BLG wiec nastepnym razem uzyje wiekszego zasypu albo cos nie tak zrobilem przy wysladzaniu,,,, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.