Skocz do zawartości

Barszcz czerwony. Na mróz i chłód.


13Robert

Rekomendowane odpowiedzi

Zaden ze mnie znawca, ale zagotowałem 1 kg czerwonych buraków (1,15zł/kg!) dodając 1,5 litra wody oraz małą cebule, dwie kostki rosołowe, pół główki czosnku i pieprzu do smaku.

To jest to!

Polecam.

21A. Spice, Herb, or Vegetable Beer :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zaden ze mnie znawca, ale zagotowałem 1 kg czerwonych buraków (1,15zł/kg!) dodając 1,5 litra wody oraz małą cebule, dwie kostki rosołowe, pół główki czosnku i pieprzu do smaku.

To jest to!

Polecam.

Podaj czasy warzenia, i czas dodawania poszczególnych przypraw.

:)

flood

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli domowy barszcz to tylko na obranych, grubo potartych i zakwaszonych burakach, zagotowanych i przecedzonych do wywaru na własnej wędzonce. Przyprawy, a zwłaszcza pieprz i czosnek są mile widziane.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ano właśnie, przetartych... Czy takie urzadzenie nie byłoby najlepsze do wstępnego przygotowania warzyw:

http://www.allegro.pl/item882428654_clatronic_um3006_rewelacyjny_blender_kaktajle_bcm.html

 

I czy ono rozdrobniłoby też na mus czosnek tam wrzucony?

 

Jeśli tak, to z pewnością barszcz (do picia z kubka) wyszedłby o klase lepszy aniżeli tylko gotowany.

Szczególnie zalezy mi na aromacie i smaku czosnku, bo doskonale mi on leży.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.