Jump to content

Barszcz czerwony. Na mróz i chłód.


13Robert
 Share

Recommended Posts

Zaden ze mnie znawca, ale zagotowałem 1 kg czerwonych buraków (1,15zł/kg!) dodając 1,5 litra wody oraz małą cebule, dwie kostki rosołowe, pół główki czosnku i pieprzu do smaku.

To jest to!

Polecam.

21A. Spice, Herb, or Vegetable Beer :)

Link to comment
Share on other sites

Zaden ze mnie znawca, ale zagotowałem 1 kg czerwonych buraków (1,15zł/kg!) dodając 1,5 litra wody oraz małą cebule, dwie kostki rosołowe, pół główki czosnku i pieprzu do smaku.

To jest to!

Polecam.

Podaj czasy warzenia, i czas dodawania poszczególnych przypraw.

:)

flood

Link to comment
Share on other sites

Jeśli domowy barszcz to tylko na obranych, grubo potartych i zakwaszonych burakach, zagotowanych i przecedzonych do wywaru na własnej wędzonce. Przyprawy, a zwłaszcza pieprz i czosnek są mile widziane.

Link to comment
Share on other sites

Ano właśnie, przetartych... Czy takie urzadzenie nie byłoby najlepsze do wstępnego przygotowania warzyw:

http://www.allegro.pl/item882428654_clatronic_um3006_rewelacyjny_blender_kaktajle_bcm.html

 

I czy ono rozdrobniłoby też na mus czosnek tam wrzucony?

 

Jeśli tak, to z pewnością barszcz (do picia z kubka) wyszedłby o klase lepszy aniżeli tylko gotowany.

Szczególnie zalezy mi na aromacie i smaku czosnku, bo doskonale mi on leży.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.