Jump to content
Sign in to follow this  
13Robert

Barszcz czerwony. Na mróz i chłód.

Recommended Posts

Zaden ze mnie znawca, ale zagotowałem 1 kg czerwonych buraków (1,15zł/kg!) dodając 1,5 litra wody oraz małą cebule, dwie kostki rosołowe, pół główki czosnku i pieprzu do smaku.

To jest to!

Polecam.

Edited by 13Robert

Share this post


Link to post
Share on other sites
Zaden ze mnie znawca, ale zagotowałem 1 kg czerwonych buraków (1,15zł/kg!) dodając 1,5 litra wody oraz małą cebule, dwie kostki rosołowe, pół główki czosnku i pieprzu do smaku.

To jest to!

Polecam.

21A. Spice, Herb, or Vegetable Beer :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Zaden ze mnie znawca, ale zagotowałem 1 kg czerwonych buraków (1,15zł/kg!) dodając 1,5 litra wody oraz małą cebule, dwie kostki rosołowe, pół główki czosnku i pieprzu do smaku.

To jest to!

Polecam.

Podaj czasy warzenia, i czas dodawania poszczególnych przypraw.

:)

flood

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czasy?

Hm... Jesli chodzi o czasy, to spożywać nalezy w małych ilościach (250 ml), bo w przeciwnym razie czas będzie naprawde krótki na dobiegnięcie do tronu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Czasy?

Hm... Jesli chodzi o czasy, to spożywać nalezy w małych ilościach (250 ml), bo w przeciwnym razie czas będzie naprawde krótki na dobiegnięcie do tronu.

Zepsuty był ten barszcz ??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeśli domowy barszcz to tylko na obranych, grubo potartych i zakwaszonych burakach, zagotowanych i przecedzonych do wywaru na własnej wędzonce. Przyprawy, a zwłaszcza pieprz i czosnek są mile widziane.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ano właśnie, przetartych... Czy takie urzadzenie nie byłoby najlepsze do wstępnego przygotowania warzyw:

http://www.allegro.pl/item882428654_clatronic_um3006_rewelacyjny_blender_kaktajle_bcm.html

 

I czy ono rozdrobniłoby też na mus czosnek tam wrzucony?

 

Jeśli tak, to z pewnością barszcz (do picia z kubka) wyszedłby o klase lepszy aniżeli tylko gotowany.

Szczególnie zalezy mi na aromacie i smaku czosnku, bo doskonale mi on leży.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja bym dodał jeszcze chili (w jakiejkolwiek formie), ale ja to do wszystkiego dodaje :ble:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fakt. Majeranek jest ważny, ta przyprawa jest bez zarzutu.

Z chili nawet nie próbuje z uwagi na "nie ten" żołądek.

 

Zakupiłem ow blender i gdy dojedzie podziele się opinią o ile jest lepszy barszcz, gdy składniki rozdrobni się do poziomu kremu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.