Jump to content
buber

Pale Ale na Saazie

Recommended Posts

Pomysł na lekkie piwo na letniego grilla, proszę o ocenę, czy będzie to w ogóle pijalne:

 

Receptura na ok. 15 litrów, 12.5 Blg, IBU 52

3 kg pale ale Strzegom

0,3 kg karmelowy 30 Strzegom

 

Zacieranie: 60 minut w temp. 67-68 stopni C

 

Chmielenie:

60' - Magnum - 20 g

15' - Saaz - 25 g

5' - Saaz - 25 g

 

Fermentowane na gęstwie z US-05 

 

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie, nie chcę chmielić na zimno :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Celowałbym bliżej 30 IBU. Raz przechmieliłem piwo i od tamtej pory wolę żeby było trochę za mało goryczkowe niż za bardzo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...