looks 0 Posted January 18, 2010 Fiu, fiu, fiu.....nabroiłem. To mój drugi post, a powinien być pierwszy. Pragnę Was przeprosić i serdecznie powitać. Na imię mam Łukasz, jestem z Lublina. Żadnej warki jeszcze nie uwarzyłem, ale być może wkrótce to się zmieni, a wtedy nieomieszkam się Was o tym poinformować. Życzę wszystkim udanych Warek oraz dziękuję Wam za to, że jesteście, bo dzięki Wam rozwijam to jakże wspaniałe hobby. Pozdrowionka! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pieron 151 1 Items Posted January 18, 2010 I ja witam przyszłego piwowara. Obok Ciebie już pełno doświadczonych piwowarów. Jak zamierzasz zacząć przygodę z piwowarstwem? Quote Share this post Link to post Share on other sites
pako1 3 Posted January 18, 2010 No jak to fajnie powitać kolejnego zainteresowanego warzeniem ;) Quote Share this post Link to post Share on other sites
zibi 17 Posted January 18, 2010 Fiu ,fiu,fiu witaj i dużo czytaj ja czytam już 8 miesiecy i dalej się uczę Quote Share this post Link to post Share on other sites
looks 0 Posted January 18, 2010 1 moja Warka to najprawdopodobniej będzie lajtowy Kolsch. Surowce: 3,2 kg słodu pilzneńskiego 0,8 kg pszenicznego Chmiel lubelski w granulacie 65g Drożdze Wyeast German Ale Aktualnie kompletuję ekwipunek, trochę budżet mnie wstrzymuje, ale jestem dobrej myśli Dużo czytam, wiedzy do wchłonięcia jest dużo. Naszczęście browar to nie apteka Quote Share this post Link to post Share on other sites
wena 170 Posted January 18, 2010 No właśnie nie apteka, ale czystość czasami sterylność to podstawa. Życzę powodzenia. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Maryush 35 Posted January 19, 2010 Hmm... Lublin? Pęknie.. coraz więcej piwowarów na wschodzie Witam i życzę powodzenia! Quote Share this post Link to post Share on other sites
bielok 171 Posted January 19, 2010 Witaj looks na forum :) Quote Share this post Link to post Share on other sites
czara6 1 Posted January 19, 2010 Witaj i powodzenia w pierwszej warce. Quote Share this post Link to post Share on other sites
anteks 726 1 Items Posted January 19, 2010 witam i namawiam do warzenia Quote Share this post Link to post Share on other sites
wassyl 7 1 Items Posted January 19, 2010 Parafrazując znaną serię filmów... Piwowarze! Do dzieła Quote Share this post Link to post Share on other sites