Skocz do zawartości
lapendo

Prośba o przepis na IPA z wysokim IBU na 23L.

Rekomendowane odpowiedzi

Brewtoad i Beertools.

Obydwa pozwalają wyszukiwać po stylu i segregowac po wybranym parametrze.

Edytowane przez zasada

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nie jestem bo brewtarget daje jakie glupoty

Prosze o linka 

Jesli nie jestes w stanie pomoc nie pisz takich zeczy

Edytowane przez lapendo

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wysokie IBU to ile dla Ciebie? Nikt w myślach Ci nie czyta.

 

Sprawdź sobie w domowych zapiskach i recepturach a na pewno coś tam dla siebie znajdziesz

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

hej. 

 

Zasyp: 

Słód Pale Ale 5 kg 

Słód Pszeniczny 0,5 kg 

Słód Wiedeński 0,5 kg

 

Zacieranie na lenia 60 minut - 66 stopni. 

 

Chmielenie: 

60 minut lub FWH - 50 g Zeus

5 minut - 20 g Citra, 20 g Cascade

0 minut - 30 g Citra, 30 g Cascade

Na zimno - 4/5 dni 50 g Amarillo, 50 g Citra + coś wg uznania, np Simcoe, Mosaic czy coś z NZ np Waimea, Rakau,..

 

Da Ci to około 75 IBU, przy ekstrakcie około 13-14 blg. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

hej. 

 

Zasyp: 

Słód Pale Ale 5 kg 

Słód Pszeniczny 0,5 kg 

Słód Wiedeński 0,5 kg

 

Zacieranie na lenia 60 minut - 66 stopni. 

 

Chmielenie: 

60 minut lub FWH - 50 g Zeus

5 minut - 20 g Citra, 20 g Cascade

0 minut - 30 g Citra, 30 g Cascade

Na zimno - 4/5 dni 50 g Amarillo, 50 g Citra + coś wg uznania, np Simcoe, Mosaic czy coś z NZ np Waimea, Rakau,..

 

Da Ci to około 75 IBU, przy ekstrakcie około 13-14 blg. 

Dzieki bardzo pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×