nymons 10 Report post Posted April 27, 2016 Tuż przed długim weekendem zapraszamy na kolejne spotkanie z cyklu "O piwie, przy piwie". Myślą przewodnią na to spotkanie (ale nie jedyną) będą piwa lekkie i sesyjne. Piwa, które można wypić przy koszeniu trawy, a słoneczko grzejące w kapelusz nie skosi z nóg, jak i piwa które można pić cały wieczór w towarzystwie, bez zbytniego ryzyka upicia się. Masz fajne piwo, recepturę lub pomysł - podziel się.Liczymy na interesującą dyskusję, ale jednocześnie zachęcamy do przygotowania i pochwalenia się własnym wyrobem. Oprócz piw lekkich zgodnie z zasugerowanym pomysłem, na spotkanie przygotujemy przykładowe piwo z dodatkiem mięsnym według receptur zawartych w książce "Expertimental homebrewing" duetu Drew Beechum i Denny Conn. Wszystkich zainteresowanych jak smakuje mięso w piwie zapraszamy na degustację.Jeżeli macie pomysły na ciekawy temat do poruszenia na tym, lub na jednym z kolejnych spotkań, zapraszam do komentowania. Link do wydarzenia na FB: https://www.facebook.com/events/1740974699482007/ Quote Share this post Link to post Share on other sites
kantor 344 Report post Posted May 19, 2016 Jakby ktoś wybierał się na spotkanie i mógł użyczyć jakąś gęstwę dowolnych drożdży do belgów, może być też z jakiś belgijskich sucharów, wystarczy mi koło 100ml, to byłbym wdzięczny Mógłbym się za niedługo odwdzięczyć Yeast Bay Brussels Brett ewentualnie. Quote Share this post Link to post Share on other sites