Jump to content
Sign in to follow this  
nymons

25.05.2016 O piwie przy piwie #02

Recommended Posts

Tuż przed długim weekendem zapraszamy na kolejne spotkanie z cyklu "O piwie, przy piwie". 

Myślą przewodnią na to spotkanie (ale nie jedyną) będą piwa lekkie i sesyjne. Piwa, które można wypić przy koszeniu trawy, a słoneczko grzejące w kapelusz nie skosi z nóg, jak i piwa które można pić cały wieczór w towarzystwie, bez zbytniego ryzyka upicia się. Masz fajne piwo, recepturę lub pomysł - podziel się.
Liczymy na interesującą dyskusję, ale jednocześnie zachęcamy do przygotowania i pochwalenia się własnym wyrobem. 

Oprócz piw lekkich zgodnie z zasugerowanym pomysłem, na spotkanie przygotujemy przykładowe piwo z dodatkiem mięsnym według receptur zawartych w książce "Expertimental homebrewing" duetu Drew Beechum i Denny Conn. Wszystkich zainteresowanych jak smakuje mięso w piwie zapraszamy na degustację.

Jeżeli macie pomysły na ciekawy temat do poruszenia na tym, lub na jednym z kolejnych spotkań, zapraszam do komentowania.

 

Link do wydarzenia na FB: https://www.facebook.com/events/1740974699482007/

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jakby ktoś wybierał się na spotkanie i mógł użyczyć jakąś gęstwę dowolnych drożdży do belgów, może być też z jakiś belgijskich sucharów, wystarczy mi koło 100ml, to byłbym wdzięczny :)

Mógłbym się za niedługo odwdzięczyć Yeast Bay Brussels Brett ewentualnie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...