Skocz do zawartości

25.05.2016 O piwie przy piwie #02


nymons

Rekomendowane odpowiedzi

Tuż przed długim weekendem zapraszamy na kolejne spotkanie z cyklu "O piwie, przy piwie". 

Myślą przewodnią na to spotkanie (ale nie jedyną) będą piwa lekkie i sesyjne. Piwa, które można wypić przy koszeniu trawy, a słoneczko grzejące w kapelusz nie skosi z nóg, jak i piwa które można pić cały wieczór w towarzystwie, bez zbytniego ryzyka upicia się. Masz fajne piwo, recepturę lub pomysł - podziel się.
Liczymy na interesującą dyskusję, ale jednocześnie zachęcamy do przygotowania i pochwalenia się własnym wyrobem. 

Oprócz piw lekkich zgodnie z zasugerowanym pomysłem, na spotkanie przygotujemy przykładowe piwo z dodatkiem mięsnym według receptur zawartych w książce "Expertimental homebrewing" duetu Drew Beechum i Denny Conn. Wszystkich zainteresowanych jak smakuje mięso w piwie zapraszamy na degustację.

Jeżeli macie pomysły na ciekawy temat do poruszenia na tym, lub na jednym z kolejnych spotkań, zapraszam do komentowania.

 

Link do wydarzenia na FB: https://www.facebook.com/events/1740974699482007/

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Jakby ktoś wybierał się na spotkanie i mógł użyczyć jakąś gęstwę dowolnych drożdży do belgów, może być też z jakiś belgijskich sucharów, wystarczy mi koło 100ml, to byłbym wdzięczny :)

Mógłbym się za niedługo odwdzięczyć Yeast Bay Brussels Brett ewentualnie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.