Jump to content
Pierre Celis

[Blog Dori] Słody podstawowe jęczmienne

Recommended Posts

Niemal każda receptura piwa zawiera słody – pale ale, pilzneński, monachijski, wiedeński, mild. Są to słody podstawowe, bazowe. Wnoszą ekstrakt oraz enzymy. Słód pilzneński i pale ale są podstawowymi słodami wykorzystywanymi w piwowarstwie. Słód pilzneński jest głównie wykorzystywany w Europie kontynentalnej, a słód pale ale w Wielkiej Brytanii. Pilzneński – […]

 

Wyświetl pełny artykuł

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...