Jump to content
dori

media a piwowarstwo domowe

Recommended Posts

No proszę. Dori znów w Dzienniku Zachodnim. Tym razem w dodatku cieszyńskim. Co za popularność. Tylko pozazdrościć.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No cóż, Dori zasze była gwiazdą na naszym forum, a że Nasza gwiazda rozbłysła to glośnio o niej w mediach. I bardzo dobrze i oby tak dalej.

 

Ps pewnie będzie jeszcze głośniej i niech tak będzie!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Co za popularność. Tylko pozazdrościć.

Kiedyś mówiło się, że o człowieku powinni napisać w gazecie tylko jeden raz, gdy zamieszczą nekrolog. W innych wypadkach to źle świadczyło o człowieku. Ale to było dawno ;);)

Share this post


Link to post
Share on other sites

W Food Service piśmie branżowym dla HoReCa, w rubryce Wokół baru, artykuł dori pt."Piwna nisza". Przekrojowy, głównie o stylach piwa oraz zdrowotnych aspektach picia piwa, dla nas nihil novi, dla laików myślę, że interesujący. Brawo dori. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

O piwowarstwie domowym raptem wspomniane, ale wypowiadają się luminarze naszej domowo-piwowarskiej sceny (Kopyr i nasz nieoceniony elroy) -> http://gazetapraca.pl/gazetapraca/1,90439,8931027,Nawarzyles__To_wypij_.html

 

Kopyr mianowany wiceprezesem PSPD przebija się do mediów niczym taran. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Może i nie o piwowarstwie domowym, ale o zdrowotności, i zaletach złotego napoju. :lol:

Nie zuważyłem wątku o piwie na odchudzanie, gdzie Szoop007 już o tym napisał.

Nipotrzebne dublowanie.

Edited by ro_y

Share this post


Link to post
Share on other sites
O piwowarstwie domowym raptem wspomniane, ale wypowiadają się luminarze naszej domowo-piwowarskiej sceny (Kopyr i nasz nieoceniony elroy) -> http://gazetapraca.pl/gazetapraca/1,90439,8931027,Nawarzyles__To_wypij_.html

 

Kopyr mianowany wiceprezesem PSPD przebija się do mediów niczym taran. :D

A dlaczego mianowany, chyba raczej wybrany. To zabrzmiało, jakby mnie w czarnej teczce z Warszawy przywieźli. :):lol::lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mianowany wiceprezesem w tym artykule. Z takim tytułem to można podbić świat. :lol:

 

I od razu my wszyscy czujemy się poważniej, nie jak jacyś trolle upaprani młótem, z paluchami klejącymi się od brzeczki, z których śmieją się dzieci sąsiadów. Przynajmniej ja się czuję poważniej. :)

 

"Mamy własne stowarzyszenie, z oficjalnym zarządem i prezesami - i nie zawahamy się go użyć!"

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mianowany wiceprezesem w tym artykule. Z takim tytułem to można podbić świat. :D

Przynajmniej wiedzą z kim tańczą. :)

 

Swoją drogą, zaznaczałem, że proszę o możliwość zerknięcia przed opublikowaniem, żeby uniknąć baboli, ale pani Sonia, mimo zapowiedzi, że oczywiście, niestety nie skorzystała. Ze skutkiem opłakanym. Cóż dobrze, że nazwiska nie przekręcili. :lol: Z tymi głównymi nagrodami, już trochę fantazja poniosła.

Share this post


Link to post
Share on other sites
na wypadek, gdy ktoś z szacownego grona nie czytał Forbes między kolejnymi warkami

To jest dobre (podkreślenie moje):

Gru­pa Żywiec właśnie wprowadza na rynek piwo Brackie w odmianie pale ale. Warzone jest podobno zgodnie z domową recepturą, przy użyciu czterech słodów z Nie­miec, specjalnego szczepu drożdży ze Stanów Zjednoczonych oraz dwóch rodzajów chmielu z Polski. Leżakuje przez 40 dni. Smak ocenią konsumenci, choć z pewnością na pierwszy rzut oka coraz trudniej będzie im odróżnić piwa z małych browarów od koncernowych produkcji podszywających się pod produkcję chałupniczą.

Share this post


Link to post
Share on other sites
To jest dobre (podkreślenie moje):

 

Grupa Żywiec właśnie wprowadza na rynek piwo Brackie w odmianie pale ale. Warzone jest podobno zgodnie z domową recepturą, przy użyciu czterech słodów z Niemiec, specjalnego szczepu drożdży ze Stanów Zjednoczonych oraz dwóch rodzajów chmielu z Polski. Leżakuje przez 40 dni. Smak ocenią konsumenci, choć z pewnością na pierwszy rzut oka coraz trudniej będzie im odróżnić piwa z małych browarów od koncernowych produkcji podszywających się pod produkcję chałupniczą.

wczoraj robiłem zakupy w Strzegomiu , z rozmowy z miłą panią wynikało że żywiec bierze b.duże ilości słodu

więc te cztery słody z niemiec hmm , ach ta prasa ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
wczoraj robiłem zakupy w Strzegomiu , z rozmowy z miłą panią wynikało że żywiec bierze b.duże ilości słodu

więc te cztery słody z niemiec hmm , ach ta prasa ;)

akurat do BPA było sprowadzane z Niemiec, więc się nie napinaj. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Warzone jest podobno zgodnie z domową recepturą, przy użyciu czterech słodów z Niemiec,

wczoraj robiłem zakupy w Strzegomiu , z rozmowy z miłą panią wynikało że żywiec bierze b.duże ilości słodu

więc te cztery słody z niemiec hmm , ach ta prasa ;)

to o niemieckich słodach to jest a propos warzenia piwa Doroty a nie normalnej produkcji.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...