Skocz do zawartości

Browar selera


seler

Rekomendowane odpowiedzi

Warka #60 Marcowe III

 

Monachijski 3,5kg

Pilzneński 1,8kg

RedX 0,25kg

Caramel Pils 0,25kg

zakwaszający 0,05kg

 

 

Marynka własna szyszki 40g 60min

Hallertauer 25g 20min

 

Wyeast Bavarian Lager

 

50* 10min, 63* 40min 72* 35min mashout.

Edytowane przez seler
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Warka #61 Irlandzkie Czerwone

 

Pilzneński 5kg

Monachijski 0,5kg

Red-X 0,25kg

Carared 0,25kg

Caraamber 0,25kg

pale-ale 0,25kg

aroma 0,02kg

 

Marynka (własna) 30g 60min

Challanger 25g 30min

Challanger 15g 15min

 

Wyeast 1098 British Ale

 

50st 20min, 66st 2h 78st mashout

 

Wyszło 26L 11BLG

Edytowane przez seler
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Warka #62 Irlandzkie Czerwone II

 

Poprzednie wyszło idealnie a ponieważ posiadałem dokładnie taki sam zestaw surowców to powtórzyłem warkę z małymi zmianami.

 

Pilzneński 5kg

Monachijski 0,5kg

Red-X 0,25kg

Carared 0,25kg

Caraamber 0,25kg

pale-ale 0,25kg

aroma 0,05kg

 

Marynka (własna) 30g 60min

Challanger 15g 30min

Challanger 10g 15min

 

Wyeast 1098 British Ale

 

50st 20min, 66st 2h 78st mashout

 

Wyszło 28L 11BLG (miałem do pomocy kolege więc dało się więcej ściągnąć znad osadu poprzez przechylenie gara)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 8 miesięcy temu...

Po dość długiej przerwie, ale tylko w warzeniu bo ogólnie sporo się działo (np. otwieranie przez Małążonkę knajpy z rzemieślniczymi we Wro :)), wracam z nowym sezonem do warzenia :)

 

Na początek próba Mefisto po półtora roku leżakowania - rewelacja :)

 

DSCF0860s.jpg

 

plany na ten sezon:

 

z góry: witbier -> Saison lub Tripel -> RiS

z dołu: pils -> marcowe -> koźlak dubeltowy -> porter

 

A jak jakimś cudem znajdę odrobinę czasu to IRA -> Szkockie

 

Chyba po tych paru latach musze również wyrzucić trzy najstarsze fermentatory i zakupić nowe bo to już chodzenie po cienkiej linie jest ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.