Skocz do zawartości

Torfowe American Barley Wine


Brutus Bambus

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem,

Chudzi za mną od jakiegoś czasu słód torfowy i chciałbym bo użyć do zrobienia ABW.

Celuje w 24 BLG, 17 litrów po gotowaniu.

 

Przy zasypie:

 

8kg Pale Ale,

1kg Monachijski,

125g Karmelowy bursztynowy,

125g Karmelowy jasny,

 

planuję dodać 125g słodu Whiskey CastleMalting - czy to mało czy dużo, tego właśnie nie wiem.

 

Do gotowania chcę dodać laski wanilii. Ktoś już dodawał? Myślicie, że 3-5 lasek na tyle litrów to będzie OK?

Dodatkowo na cichą chcę dodać płatki z beczki po bourbonie macerowane w 12-letniem Glenfidditch (40volt)  - tutaj nie wiem, ile ta fermentacja z płatkami powinna trwać.

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.