Jump to content

Torfowe American Barley Wine


Brutus Bambus
 Share

Recommended Posts

Czołem,

Chudzi za mną od jakiegoś czasu słód torfowy i chciałbym bo użyć do zrobienia ABW.

Celuje w 24 BLG, 17 litrów po gotowaniu.

 

Przy zasypie:

 

8kg Pale Ale,

1kg Monachijski,

125g Karmelowy bursztynowy,

125g Karmelowy jasny,

 

planuję dodać 125g słodu Whiskey CastleMalting - czy to mało czy dużo, tego właśnie nie wiem.

 

Do gotowania chcę dodać laski wanilii. Ktoś już dodawał? Myślicie, że 3-5 lasek na tyle litrów to będzie OK?

Dodatkowo na cichą chcę dodać płatki z beczki po bourbonie macerowane w 12-letniem Glenfidditch (40volt)  - tutaj nie wiem, ile ta fermentacja z płatkami powinna trwać.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.