Micjur Posted April 7, 2016 Share Posted April 7, 2016 Hej, Mogę prosić o ocenę receptury? Ziarno Weyermann - Pale Ale Malt 3.6 kg Ziarno Weyermann - Carawheat 0.5 kg Ziarno Jęczmień palony 0.35 kg Ziarno Strzegom Karmel 150 0.7 kg Ziarno Strzegom Barwiący 0.15 kg Płatki owsiane 0.5kg Marynka 20g w 0' Lubelski 30g w 40' Laktoza 800g w 40' Słody jasne +płatki 68st 30' 72st 20' Slody ciemne 72st 10' Drożdże Safale s04 Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerzdna Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 Zacieranie na słodko, 1,2 kg karmelii, 0,8 kg laktozy... to celowo? Bo będzie mega-ulepek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
buber Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 Ciemne od początku. To stout Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Micjur Posted April 8, 2016 Author Share Posted April 8, 2016 Zacieranie na słodko, 1,2 kg karmelii, 0,8 kg laktozy... to celowo? Bo będzie mega-ulepek No tego się trochę obawiałem... Nie ma być mega To zejść z laktozy do 0,5 i odpuścić trochę karmelii jeszcze? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jasiu Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 Laktoze bym zostawił, a z karmeli zszedł do 0,5kg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.