Jump to content
Sign in to follow this  
sokolnickimat

Poszukuję browaru z małym wybiciem

Recommended Posts

Dzień dobry,

 

przygotowuję się małymi krokami do otwarcia browaru kontraktowego, który zakresem działania obejmie bardzo nieduży, acz turystyczny region, tworząc w ten sposób coś w rodzaju produktu regionalnego. Mam wytypowany już browar – wybicie 1hl, w którym uwarzę piwo, jednak chciałbym zapytać – czy znacie jakieś browary, minibrowary, mikrobrowary, które mają porównywalne bądź nawet mniejsze linie produkcyjne i mogłyby być potencjalnie zainteresowane współpracą?

 

Pozdrawiam,

Mateusz  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeśli taki mały browar ma wolne moce to znaczy, że nie realizuje biznes planu i poza jednostkową akcją nie można liczyć na niego. Mam nadzieję, że takich nie ma...

Share this post


Link to post
Share on other sites

No faktycznie, jeśli mały browar ma wolne moce to może to oznaczać, że coś jest nie tak  - chyba, że browar jest tylko jednym z elementów inwestycji, jak np. hotel z mikrobrowarem. 

 

A Panowie z browarów o wybiciu w przedziale 2-3hl to jaki polecicie? Tutaj już powinno być ciut łatwiej, jeśli chodzi o współpracę kontraktową. 

Planowałem wypuścić 3 piwa niemalże w jednym momencie, ale przy większym wybiciu na raz zacznę od jednego stylu, a potem zobaczymy co życie przyniesie. 

 

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc,

Mateusz 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeżeli mały browar ma problem z zagospodarowaniem mocy, to znaczy że gdzieś coś zostało zaprojektowane za duże i tyle z tego wynika. Ale co do konkretów to ci nie pomogę.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nikt ci nie pozwoli wypuścić kontraktowo 3 piw na raz, chyba że nie w jednym Browarze.

Mocne słowa.

Myślę że kluczowy jest argument kwoty.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Myślę że nie bo rynek ogranicza tutaj pole za jaką cenę można piwo sprzedać, chyba że ktoś chce do interesu dokładać.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No faktycznie, jeśli mały browar ma wolne moce to może to oznaczać, że coś jest nie tak  - chyba, że browar jest tylko jednym z elementów inwestycji, jak np. hotel z mikrobrowarem. 

 

A Panowie z browarów o wybiciu w przedziale 2-3hl to jaki polecicie? Tutaj już powinno być ciut łatwiej, jeśli chodzi o współpracę kontraktową. 

Planowałem wypuścić 3 piwa niemalże w jednym momencie, ale przy większym wybiciu na raz zacznę od jednego stylu, a potem zobaczymy co życie przyniesie. 

 

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc,

Mateusz 

Taki mały to chyba tylko Pani Marusia ma

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...