darko 53 Posted January 11, 2010 Ja wybieram się autem, mam trzy, cztery wolne miejsca. Jeśli ktoś jest chętny na wspólną podróż tam i z powrotem (prawdopodobnie w niedzielę, więc trzeba załatwić nocleg) to proszę o PW. Najchętniej z moich okolic. Jeśli nikt nie będzie reflektował, to ja chętnię dam się przewieść Quote Share this post Link to post Share on other sites
darko 53 Posted January 18, 2010 Podbijam temat. Quote Share this post Link to post Share on other sites
coder 397 Posted January 18, 2010 Ja jadę, ale chyba zostanę trochę dłużej na narty 1-2 dni. Chyba, ze śnieg zejdzie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
grzesiu 0 Posted January 24, 2010 Ja ostatnio kompletnie nie miałem czasu śledzić forum i dopiero dzisiaj wszedłem na stronę Browamatora, żeby kupić trochę surowców na nowe piwka i zobaczyłem ogłoszenie o powstaniu stowarzyszenia. Bardzo mnie taka idea cieszy i oczywiście od razu się zapisałem, tym bardziej, że jestem z Katowic, a więc daleko nie mam:) Amatorem piwowarstwa jestem od niedawna (uwarzyłem dopiero 10 warek), za to na temacie organizacji pozarządowych znam się całkiem nieźle (działam na tą chwilę w 3, w tym w dwóch jestem w zarządzie). Tak więc mam nadzieję, że z jednej strony działając w stowarzyszeniu będę miał okazję uczyć się tajników piwowarstwa, a z drugiej chętnie mogę się dzielić doświadczeniem w działaniu w pozarządówce... No i cieszę się, że w końcu będę miał okazję poznać część forumowiczów w realu:) Quote Share this post Link to post Share on other sites
kopyr 119 Posted January 26, 2010 Słuchajcie ludzie, mam 2 pytanka. Po pierwsze primo - czy ktoś ze Zdolnego Ślaska się wybiera na ZZ PSPD i jakim środkiem lokomocji? Po drugie primo - kto śpi w Gambicie? Po trzecie primo ultimo - to do tambylców, daleko jest z dworca PKP do browaru? Ja zakładam, że wybiorę się pociągiem. Rozważam jeszcze samochód. Niestety obie wersje mają raczej same minusy (tak na oko ze 20 minusów), a żadnych plusów. Mam nadzieję, że pogoda i PKP IC i PR nie sprawią mi psikusa. Zamierzam jechać: TLK56200 do Wrocławia 5:56 TLK63100 z Wrocławia 6:08 do Katowic 8:50 osobowy 2211 z Katowic 9:43 do Cieszyna 11:27 Jakby ktoś jeszcze planował jechać rzeczonymi pociągami, to może byśmy się skupili, bo w kupie raźniej (i cieplej). elroy: wydzielone z głównego wątku poświęconego PSPD Quote Share this post Link to post Share on other sites
dori 303 1 Items Posted January 26, 2010 Po trzecie primo ultimo - to do tambylców, daleko jest z dworca PKP do browaru? Nigdy nie mierzyłam czasu, ale około 15 minut pieszo Quote Share this post Link to post Share on other sites
darko 53 Posted January 27, 2010 Ja nocuję w Academicusie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bielok 171 Posted January 27, 2010 Cześć Po trzecie primo ultimo - to do tambylców' date=' daleko jest z dworca PKP do browaru?[/quote']Nigdy nie mierzyłam czasu, ale około 15 minut pieszo Ale mówisz o drodze z dworca do Gambita. W druga stronę jest szybciej Quote Share this post Link to post Share on other sites
Infam 44 Posted January 27, 2010 (edited) Ja nocuję w Academicusie. Upsss. Tyle ustawialiśmy się na podróż i nie wyszło (z mojej winy - większa ekipa wybrała się przy okazji na ferie). Za to noclegu nie omawialiśmy a tu niespodzianka - ten sam. edit: Może przydałby się odrębny temat, śmiecimy trochę. A chyba należałoby poruszyć również kwestię wymianek? Edited January 27, 2010 by Infam Quote Share this post Link to post Share on other sites
Czes 28 Posted January 27, 2010 Słuchajcie ludzie, mam 2 pytanka. Po pierwsze primo - czy ktoś ze Zdolnego Ślaska się wybiera na ZZ PSPD i jakim środkiem lokomocji? Po drugie primo - kto śpi w Gambicie? Ad 1': wg listy zgłoszeniowej na dzisiaj - nikt poza Tobą. Ad 2': np ja Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pieron 151 1 Items Posted January 27, 2010 No jednak dojadę. Będę się starał by być punktualnie. Rozumiem że stawiamy się w browarze (wraz z pojazdami)? Quote Share this post Link to post Share on other sites
dori 303 1 Items Posted January 27, 2010 Rozumiem że stawiamy się w browarze (wraz z pojazdami)? A po co Ci pojazd w browarze? Quote Share this post Link to post Share on other sites
dori 303 1 Items Posted January 29, 2010 Propozycja dla tych którzy zostają w Cieszynie do niedzieli oraz do osób "stela". Moglibyśmy się wybrać po ZZ na jakieś piwo. Możemy udać się za miedzę do: - Restaurace MAX, ul. Komenského 19, na lane Třinecké kvasnicové pivo z Minipivovaru Třinec. Normalnie trzynieckiego już tam nie mają, zamówione jest specjalnie dla nas. Niestety czekałby nas około 0,5h spacer. - U Fajnego Synka, ul. Havlíčkova 180/1, czyli praktycznie na rynku w Czeskim Cieszynie na lanego Bernarda, niestety prawdopodobnie w tym momencie jest tylko jasny Bernard - Sepresso Bar, ul. Viaduktová 57/8, na lane piwo z Minipivovaru Koníček z Vojkovic. Oczywiście możemy też zostać w Polsce i przejść się gdzieś na lane Brackie Quote Share this post Link to post Share on other sites
Makaron 262 1 Items Posted January 29, 2010 Propozycja dla tych którzy zostają w Cieszynie do niedzieli oraz do osób "stela". Moglibyśmy się wybrać po ZZ na jakieś piwo. Możemy udać się za miedzę do: - Restaurace MAX, ul. Komenského 19, na lane Třinecké kvasnicové pivo z Minipivovaru Třinec. Normalnie trzynieckiego już tam nie mają, zamówione jest specjalnie dla nas. Niestety czekałby nas około 0,5h spacer. - U Fajnego Synka, ul. Havlíčkova 180/1, czyli praktycznie na rynku w Czeskim Cieszynie na lanego Bernarda, niestety prawdopodobnie w tym momencie jest tylko jasny Bernard - Sepresso Bar, ul. Viaduktová 57/8, na lane piwo z Minipivovaru Koníček z Vojkovic. Oczywiście możemy też zostać w Polsce i przejść się gdzieś na lane Brackie Ja niestety mimo wielkich chęci będę musiał uciekać w Sobotę do Trójmiasta. Widzę, że szykuje się ciekawy wypad. Quote Share this post Link to post Share on other sites
coder 397 Posted January 29, 2010 Ja się chetnie wybiorę za miedzę, zawsze to jakieś nowe doświadczenia. Moje plany się wykrystalizowały: jutro rano wyjeżdżam samochodem, zostanę do niedzieli, nocuję chyba w Gambicie (jeszcze mi nie potwierdzili rezerwacji) a w niedzielę pojadę gdzieś na narty, jak mi się spodoba to zostanę do poniedziałku. Wezmę skrzynkę własnego piwa na wymiany. Dori: czy są po czeskiej stronie jakieś tereny narciarskie blisko Cieszyna? Quote Share this post Link to post Share on other sites
dori 303 1 Items Posted January 29, 2010 Dori: czy są po czeskiej stronie jakieś tereny narciarskie blisko Cieszyna? Najblizej to chyba Javorovy Vrch http://www.javorovy-vrch.cz/index-z.php?p=vleky. Niestety nigdy tam zimą nie byłam. Sama zazwyczaj jeżdżę w Ustroniu na Palenicy. Quote Share this post Link to post Share on other sites
kopyr 119 Posted January 29, 2010 (edited) Tak, tak, tak za miedzę, za miedzę. :):D Propozycja dla tych którzy zostają w Cieszynie do niedzieli oraz do osób "stela". Moglibyśmy się wybrać po ZZ na jakieś piwo. Możemy udać się za miedzę do: - Restaurace MAX, ul. Komenského 19, na lane Třinecké kvasnicové pivo z Minipivovaru Třinec. Normalnie trzynieckiego już tam nie mają, zamówione jest specjalnie dla nas. Niestety czekałby nas około 0,5h spacer. - U Fajnego Synka, ul. Havlíčkova 180/1, czyli praktycznie na rynku w Czeskim Cieszynie na lanego Bernarda, niestety prawdopodobnie w tym momencie jest tylko jasny Bernard - Sepresso Bar, ul. Viaduktová 57/8, na lane piwo z Minipivovaru Koníček z Vojkovic. Myślę, że propozycję drugą można spokojnie odrzucić. Także byłbym za 1. lub 3. A nie można zaliczyć obu?? Edited January 29, 2010 by kopyr Quote Share this post Link to post Share on other sites
dori 303 1 Items Posted January 29, 2010 A nie można zaliczyć obu?? No pewnie, że można Quote Share this post Link to post Share on other sites
wena 170 Posted January 29, 2010 No to będziemy zaliczać. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pieron 151 1 Items Posted January 29, 2010 Ale fajnie rozszeżyliście program. Zaczynam żałować że jadę. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Infam 44 Posted January 29, 2010 Dobry plan (po ZZ tzn. sobota?). Można wziąć całą rodzinę :rolleyes:? W niedzielę musimy wyruszać w dalszą trasę. Nie zapomnę o piwie na wymianę. A Wy? Quote Share this post Link to post Share on other sites
szop007 30 Posted January 29, 2010 Dobry plan (po ZZ tzn. sobota?). Można wziąć całą rodzinę :rolleyes:?W niedzielę musimy wyruszać w dalszą trasę. Nie zapomnę o piwie na wymianę. A Wy? Ja biorę żonę,siostrę i szwagra,więc chyba można A piwo na wymianę przygotowane Do zobaczenia jutro! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Makaron 262 1 Items Posted January 29, 2010 Moja podroz właśnie sie rozpoczęła. Za 12h powinienem być w krakowie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
wassyl 7 1 Items Posted January 29, 2010 ja wezmę parę butelek ze sobą, żeby poczęstować moimi skromnymi wysiłkami i w nadziei na konstruktywną krytykę - w końcu po raz pierwszy w będą sprawdzane przez tak doświadczone grono do zobaczenia Quote Share this post Link to post Share on other sites
darko 53 Posted January 22, 2011 Czy ktoś z Warszawy lub okolic wybiera się na Zebranie Członków PSPD, czy znowu wszyscy na narty ? Quote Share this post Link to post Share on other sites