Jump to content
templariusz

Browar Podskalniak

Recommended Posts

cześć wczoraj uwarzyłem moje pierwsze piwo

 

 

warka #1 pszeskała - american wheat

19.03.2016

weyermann pale ale 1,5 kg

weyermann pszeniczny 1,5 kg

strzegom pale ale 0,5 kg

strzegom pszeniczny

 

Columbus 12g

hallertau cascade 30g

huell melon 30g

 

założenie 20L 11,5 blg

 

Zacieranie

12L wody

 

67C 60'

mash out

77 C 5'

 

Gotowanie

60 minut

60' columbus 12g

30' hallertau cascade 9g

5' hallertau cascade 7g

0 hallertau cascade 10g

 

drożdże zadane w temperaturze 20 stopni

28.03.16  przelane na cichą, dodane huell melon na cichą

wyszło 15 l 12 blg

zeszło do 2blg

5.04.2016 poszło do butelek ze 130g glukozy

Edited by templariusz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Warka nr 4

Czarna ziemia - american stout

10. 2017

Weyermann pale ale 2.9kg

strzegoom Czekoladowy 0.2 kg

Jęczmień palony 0,2 kg

 

zacieranie

66- 60 min

76 - 10 min

Gotowanie

60' Simcoe 10g

30' Centennial 11g

15' Centennial 11g

0' Simcoe 109

 

Drożdże Mangrove Jack's M42 New World Strong Ale zadane w 20 stopniach

na zimno po 30g simcoe i centenniala

 

wyszło 8 litrów 16 blg

 

 

Edited by templariusz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Walka nr 3

04.2017

Wioska dymi - Wędzone ale

Viking wędzony drewnem bukowym 1,5kg

Weyermann Pale Ale 0,5kg

Weyermann carapils 0,5kg

 

Zacieranie

68- 60 min

78 - 10min

 gotowanie

 

60' Hallertau Tradition 13,5g

15' Hallertau Tradition 13,5g

 

Drożdże US-05

wyszło 10 litrów 13 blg

zeszło do 3 blg

zabutelkowane

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Warka nr 5

 

Wioska dymi owocami - Wędzone ale

16.03.2018

Viking malt  Wędzony jabłonią 1,2 kg

Weyermann pale ale 0,6kg

Weyermann Carapils 0,6 kg

 

Zacieranie

68 -60min

78 - 60min

Gotowanie

 60' Hallertau Traditon 15 g

60' Hallertau Tradition 15g

 

drożdże US-05

 wyszło 8 litrów 12,2BLG

31.03 zeszło do 3 blg, przelane na cichą

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.