Jump to content

[Docent] Podziemna Pracownia Piwa czyli kooperanci na warszawskiej Starówce


Pierre Celis
 Share

Recommended Posts

JWKooperacje to najmodniejsza rzecz w tym sezonie. Współpracują wszyscy ze wszystkimi – wielokrany z browarami, browary z kontraktowcami, w końcu browary z browarami :) Ten ostatni przypadek zasługuje na szczególną uwagę. Zarówno Piwne Podziemie jak i Pracownia Piwa mają własne instalacje. Po co zatem wspólny projekt? Zapewne po to, by pokazać efekt synergii. Bo czy to przypadek, ze siły łączą Browar Roku 2014 i Browar Roku 2015 wg PolskieMinibrowary.pl? Nie sądzę.

Co zatem przywieźli ze sobą kooperanci? Na początek, a jakże, dwudziestopięcio-ballingowy RIS, które Piwne Podziemie przedpremierowo zaprezentowało na inauguracji lokalu. Teraz piwo ma już nazwę (Kosiarz Umsyłów), porządne wyleżakowanie i co najważniejsze, dodatek ziaren kakaowca i kawy! Jak smakuje? Zobaczcie wideo nagrane wspólnie z Darkiem z Piwnego Podziemia.

A potem już można przystąpić do clue programu czyli kooperacyjnego Juicy Wave – IPA 16,6° z dodatkiem nie tylko owocowego zestu ale i…soku! Piwo zaskakiwało nietypowym, intensywnym ziołowo-cytrusowym aromatem i niesamowitą gęstością. Zdecydowanie do powtórzenia w spokojniejszych okolicznościach ;)

L1860137L1860132L1860154L1860164L1860156L1860172L1860178L1860181L1860183L1860184
b.gif?host=polskieminibrowary.pl&blog=14

Wyświetl pełny artykuł
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.