Skocz do zawartości

White Labs - WLP920 Old Bavarian Lager Yeast


Rekomendowane odpowiedzi

WLP920 Old Bavarian Lager Yeast

From Southern Germany, this yeast finishes malty with a slight ester profile. Use in beers such as Oktoberfest, Bock, and Dark Lagers.

Attenuation: 66-73%

Flocculation: Medium

Optimum Fermentation Temperature: 50-55°F

Alcohol Tolerance: Medium-High

 

WLP920 Old Bavarian Lager Yeast

Pochodzą z południowych niemiec. Drożdże te kończą ze słodowym, lekko estrowym profilem. Używane w piwach typu Oktoberfest, Bock i Dark Lager.

Odfermentowanie: 66-73%

Flokulacja: Średnia.

Temperatura fermentacji: 10-13°C.

Tolerancja na alkohol: Średnio-wysoka.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.