Skocz do zawartości

Browar Biały Orzeł


Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich piwowarów! Po dwuletnim okresie czerpania wiedzy z tego forum oraz popełnieniu +\- 17 moze 20 warek postanowiłem usystematyzować swoje zapiski.

 

Warka nr 21

Rooibos Ale

 

 

Woda:

Oaza biedronka

5l kranowki

 

Zasyp:

3,80 Pale Ale Strzegom

0,30 carapils

0,20 Karmelowy 300

 

 

Zacieranie:

70min w 67stopniach

Bez mashout

Wysladzanie do 33litrow woda o temp 71 stopni

 

 

Chmielenie:

19g Iunga na 60'

Łyżeczka mchu irlandzkiego na 15'

117g rooibos w saszetkach na 5'

 

25l do fermentora z użyciem 1l startera FM Wichrowe wzgórza na mini warce.

Drożdże zadane w 23stopniach.

Edytowane przez Samson_Miodek
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wyszlo 12blg. Fermentacja tylko burzliwa 11 dni w 18 stopniach i 2 dni w 24 stopniach. Odfermentowalo do 2blg. Gestwa zebrana, po kilku dniach leżakowania piwo mega klarowne.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.