Jump to content
Sign in to follow this  
Samson_Miodek

Browar Biały Orzeł

Recommended Posts

Witam wszystkich piwowarów! Po dwuletnim okresie czerpania wiedzy z tego forum oraz popełnieniu +\- 17 moze 20 warek postanowiłem usystematyzować swoje zapiski.

 

Warka nr 21

Rooibos Ale

 

 

Woda:

Oaza biedronka

5l kranowki

 

Zasyp:

3,80 Pale Ale Strzegom

0,30 carapils

0,20 Karmelowy 300

 

 

Zacieranie:

70min w 67stopniach

Bez mashout

Wysladzanie do 33litrow woda o temp 71 stopni

 

 

Chmielenie:

19g Iunga na 60'

Łyżeczka mchu irlandzkiego na 15'

117g rooibos w saszetkach na 5'

 

25l do fermentora z użyciem 1l startera FM Wichrowe wzgórza na mini warce.

Drożdże zadane w 23stopniach.

Edited by Samson_Miodek

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wyszlo 12blg. Fermentacja tylko burzliwa 11 dni w 18 stopniach i 2 dni w 24 stopniach. Odfermentowalo do 2blg. Gestwa zebrana, po kilku dniach leżakowania piwo mega klarowne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Warka 22

 

Edited by Samson_Miodek

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.