Skocz do zawartości

White Labs - WLP838 Southern German Lager Yeast


Rekomendowane odpowiedzi

WLP838 Southern German Lager Yeast

This yeast is characterized by a malty finish and balanced aroma. It is a strong fermentor, produces slight sulfur, and low diacetyl.

Attenuation: 68-76%

Flocculation: Medium to High

Optimum Fermentation Temperature: 50-55°F

Alcohol Tolerance: Medium

 

WLP838 Southern German Lager Yeast

Te drożdże są przedstawiane jako nadające słodowy finisz i zbalansowany aromat. Mocno fermentują, produkują troszeczkę dwuacetylu i siarki.

Odfermentowanie: 68-76%

Flokulacja: Średnia do wysoka.

Temperatura fermentacji: 10-13°C.

Tolerancja na alkohol: Średnio.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.