Skocz do zawartości

Browar Domowy "Gorcek" 2015


Rekomendowane odpowiedzi

Witam, postanowiłem założyć temat o swoim browarze, a więc data 2015 ponieważ zacząłem warzyć z zacieraniem, wcześniej kilkanaście warek z puszek było. 

 

Lista uwarzonych warek z zacieraniem, niestety miałem awarie komputera i konkretny opisy znikły :(

 

#1 Milk Stout 1.07.2015

#2 Saison 4.07.2015

#3 Polish IPA

#4 Szkockie Ale z płatkami po Bourbon'ie 1.02.2016

#5 Polski Lager 2.02.2016

 

następne warki będę starał opisywać sie dokładniej 

 

https://www.facebook.com/browardomowygorcek/?ref=aymt_homepage_panel

post-5575-0-45523000-1457868827_thumb.jpg

Edytowane przez Krzysztof Ruda
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

#6 Torfowa Pszenica 28.02.2016

Zasyp:
Pszeniczny Strzegom 2 kg
Pale Ale 1,5 kg
Whisky 1kg
Grodziski Weyermann 0,5 kg

Zacieranie:
17l wody
45'C - 20 min
55'C - 10 min
62'C - 40 min
72'C - 30min
podgrzanie do 78'C

Wysładzanie:
2 x 7l - 78'C

Gotowanie: 60 min
0 min - 25g Magnum
25 min - 15g Magnum
45 min - Suszone Śliwki 400g

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

# Coffee Mocha Sweet Stout 14BLG

 

Zasyp:

Pale Ale 3,7kg

Karmelowy ciemny 0,4kg

Chocolate 0,35kg

Jęczmień Palony 0,2kg

 

Zacieranie:

12l wody 70°C

 

67°C przez 70minut

67°C przez 10 wrzucam słody ciemne

podgrzewam do 78°C i trzymam 5 minut

 

Wysładzam 3 x 5l wody o temp. 80°C

 

Gotowanie 70 minut

po 10 minutach dodaję 25g chmielu Northdowm

Laktoza na 15 minut przed końcem

na 0' dodaje 70g swieżo zmielonej kawy Ethiopia Mocha

 

drożdże Mangrove Jack's M03

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka #8 Wanillia Dry Stout 12BLG

Zasyp: Pale Ale 3,5kg
Chocolate 0,2kg
Płatki jęczmienne 0,5kg
Jęczmień Palony 0,3kg

Chmiei:
Target 35g

Drożdże: Safale S-04

Dodatki: płatki High Wanilia na cichą


Życzę wytrwałości i sukcesów ;) Pozdrawiam :)

a dziękuję :) i również pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

#9 Cymbopogon Single Hop Mosaic Session IPA

Zasyp:
Pale Ale 2,5kg
Pilzneński 0,8kg
Karmelowy 0,2kg

Chmiel: 
Mosaic 100g

Drożdże:
Mangrove Jack's M44 U.S. West Coast

Dodatki:
Cymbopogon citratus (Trawa cytrynowa)
Mech Irlandzki

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.