Jump to content
Sign in to follow this  
Krzysztof Ruda

Browar Domowy "Gorcek" 2015

Recommended Posts

Witam, postanowiłem założyć temat o swoim browarze, a więc data 2015 ponieważ zacząłem warzyć z zacieraniem, wcześniej kilkanaście warek z puszek było. 

 

Lista uwarzonych warek z zacieraniem, niestety miałem awarie komputera i konkretny opisy znikły :(

 

#1 Milk Stout 1.07.2015

#2 Saison 4.07.2015

#3 Polish IPA

#4 Szkockie Ale z płatkami po Bourbon'ie 1.02.2016

#5 Polski Lager 2.02.2016

 

następne warki będę starał opisywać sie dokładniej 

 

https://www.facebook.com/browardomowygorcek/?ref=aymt_homepage_panel

post-5575-0-45523000-1457868827_thumb.jpg

Edited by Krzysztof Ruda

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Mateusz Włosek

Życzę wytrwałości i sukcesów ;) Pozdrawiam :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

#6 Torfowa Pszenica 28.02.2016

Zasyp:
Pszeniczny Strzegom 2 kg
Pale Ale 1,5 kg
Whisky 1kg
Grodziski Weyermann 0,5 kg

Zacieranie:
17l wody
45'C - 20 min
55'C - 10 min
62'C - 40 min
72'C - 30min
podgrzanie do 78'C

Wysładzanie:
2 x 7l - 78'C

Gotowanie: 60 min
0 min - 25g Magnum
25 min - 15g Magnum
45 min - Suszone Śliwki 400g

Share this post


Link to post
Share on other sites

# Coffee Mocha Sweet Stout 14BLG

 

Zasyp:

Pale Ale 3,7kg

Karmelowy ciemny 0,4kg

Chocolate 0,35kg

Jęczmień Palony 0,2kg

 

Zacieranie:

12l wody 70°C

 

67°C przez 70minut

67°C przez 10 wrzucam słody ciemne

podgrzewam do 78°C i trzymam 5 minut

 

Wysładzam 3 x 5l wody o temp. 80°C

 

Gotowanie 70 minut

po 10 minutach dodaję 25g chmielu Northdowm

Laktoza na 15 minut przed końcem

na 0' dodaje 70g swieżo zmielonej kawy Ethiopia Mocha

 

drożdże Mangrove Jack's M03

Share this post


Link to post
Share on other sites

Warka #8 Wanillia Dry Stout 12BLG

Zasyp: Pale Ale 3,5kg
Chocolate 0,2kg
Płatki jęczmienne 0,5kg
Jęczmień Palony 0,3kg

Chmiei:
Target 35g

Drożdże: Safale S-04

Dodatki: płatki High Wanilia na cichą


Życzę wytrwałości i sukcesów ;) Pozdrawiam :)

a dziękuję :) i również pozdrawiam

Share this post


Link to post
Share on other sites

#9 Cymbopogon Single Hop Mosaic Session IPA

Zasyp:
Pale Ale 2,5kg
Pilzneński 0,8kg
Karmelowy 0,2kg

Chmiel: 
Mosaic 100g

Drożdże:
Mangrove Jack's M44 U.S. West Coast

Dodatki:
Cymbopogon citratus (Trawa cytrynowa)
Mech Irlandzki

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.