Skocz do zawartości

Milk Stout - ocena receptury


_StaSZek_

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

 

Proszę o ocenę receptury na Milk Stouta. Ma być słodki, delikatnie palony.

 

Zasyp:

4,00 kg Pilzneński (3,2 EBC) 53,3 %

0,50 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) 6,7 %

0,50 kg Karmelowy 150 (100,0 EBC) 6,7 %

0,50 kg Caramel Wheat Malt (120,0 EBC) 6,7 %

0,25 kg Carafa III (Weyermann) (1034,3 EBC) 3,3 %

0,25 kg Roasted Barley (591,0 EBC) 3,3 %

0,25 kg Carawheat (Weyermann) (98,5 EBC) 3,3 %

0,25 kg Chocolate Wheat (Weyermann) (817,5 EBC) 3,3 % 

 

Zacieranie:

60’ – 70°C

5’ – wygrzew 76°C

Gotowanie

1,00 kg Milk Sugar (Lactose) 13,3 % - boil 30 min

25,00 g Target [11,00 %] - Boil 60,0 min Hop 10 22,5 IBUs

20,00 g Lublin (Lubelski) [4,00 %] - Boil 30,0 min Hop 11 5,0 IBUs

 

Pozdrawiam,

_StaSZek_

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie wiem w ile litrów celujesz ale skoro ma być słodkie piwo to wywaliłbym chmiel Lubelski a ilość Targeta zredukował do jakichś 15 g. Dodatkowo połowę słodów palonych wrzuciłbym na wygrzew. 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.