Jump to content
_StaSZek_

Milk Stout - ocena receptury

Recommended Posts

Cześć,

 

Proszę o ocenę receptury na Milk Stouta. Ma być słodki, delikatnie palony.

 

Zasyp:

4,00 kg Pilzneński (3,2 EBC) 53,3 %

0,50 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) 6,7 %

0,50 kg Karmelowy 150 (100,0 EBC) 6,7 %

0,50 kg Caramel Wheat Malt (120,0 EBC) 6,7 %

0,25 kg Carafa III (Weyermann) (1034,3 EBC) 3,3 %

0,25 kg Roasted Barley (591,0 EBC) 3,3 %

0,25 kg Carawheat (Weyermann) (98,5 EBC) 3,3 %

0,25 kg Chocolate Wheat (Weyermann) (817,5 EBC) 3,3 % 

 

Zacieranie:

60’ – 70°C

5’ – wygrzew 76°C

Gotowanie

1,00 kg Milk Sugar (Lactose) 13,3 % - boil 30 min

25,00 g Target [11,00 %] - Boil 60,0 min Hop 10 22,5 IBUs

20,00 g Lublin (Lubelski) [4,00 %] - Boil 30,0 min Hop 11 5,0 IBUs

 

Pozdrawiam,

_StaSZek_

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nie wiem w ile litrów celujesz ale skoro ma być słodkie piwo to wywaliłbym chmiel Lubelski a ilość Targeta zredukował do jakichś 15 g. Dodatkowo połowę słodów palonych wrzuciłbym na wygrzew. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Celuje w 28 litrów. Może nie tyle piwo ma być słodkie, co balans powinien być mocno przesunięty w stronę słodyczy, nie chcę ulepku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.