Skocz do zawartości

White Labs - WLP820 Oktoberfest/Märzen Lager Yeast


Rekomendowane odpowiedzi

WLP820 Oktoberfest/Märzen Lager Yeast

This yeast produces a very malty, bock like style. It does not finish as dry as WLP830. This yeast is much slower in the first generation than WLP830, so we encourage a larger starter to be used the first generation or schedule a longer lagering time.

Attenuation: 65-73%

Flocculation: Medium

Optimum Fermentation Temperature: 52-58°F

Alcohol Tolerance: Medium-High

 

WLP820 Oktoberfest/Marzen Lager Yeast.

Drożdże te produkują bardzo słodowe, koźlakowe piwa. Drożdże nie są tak wytrawne jak WLP830. Drożdże te są wolniejsze w pierwszej generacji niż WLP830, zatem zalecamy przygotowanie większego startera w pierwszej generacji albo wydłużenie czasu lagerowania.

Odfermentowanie: 65-73%

Flokulacja: Średnia.

Temperatura fermentacji: 11-14°C.

Tolerancja na alkohol: Średnio-wysoka.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.