Makaron 262 1 Items Posted January 11, 2010 WLP820 Oktoberfest/Märzen Lager Yeast This yeast produces a very malty, bock like style. It does not finish as dry as WLP830. This yeast is much slower in the first generation than WLP830, so we encourage a larger starter to be used the first generation or schedule a longer lagering time. Attenuation: 65-73% Flocculation: Medium Optimum Fermentation Temperature: 52-58°F Alcohol Tolerance: Medium-High WLP820 Oktoberfest/Marzen Lager Yeast. Drożdże te produkują bardzo słodowe, koźlakowe piwa. Drożdże nie są tak wytrawne jak WLP830. Drożdże te są wolniejsze w pierwszej generacji niż WLP830, zatem zalecamy przygotowanie większego startera w pierwszej generacji albo wydłużenie czasu lagerowania. Odfermentowanie: 65-73% Flokulacja: Średnia. Temperatura fermentacji: 11-14°C. Tolerancja na alkohol: Średnio-wysoka. Quote Share this post Link to post Share on other sites