Skocz do zawartości

Pierwsza warka


rot

Rekomendowane odpowiedzi

Jak chcesz na czasie zaoszczędzić to przefiltruj kilka litrów (np.10L) do gara i na gaz. Potem dolewaj po kilka litrów filtratu. To naprawdę pozwala zaoszczędzić dużo czasu bo część brzeczki już się podgrzewa zamiast wychładzać podczas filtracji. Jak nie masz wystarczającej ilości naczyń do podgrzewania wody do wysładzania to możesz zacierać z trochę większą ilością wody.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dziś mija równo tydzień fermentacji. Poziom Blg z 12,5 spadł do 2,5. Kolor bardzo jasny i na razie jeszcze mętne piwo jest. W smaku już teraz uważam że bardzo dobre. Jest ochota na więcej a tu jeszcze tyle czekać trzeba :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.