Jump to content

Drozdze hardcore :)


markus383
 Share

Recommended Posts

Witajcie :)

Chciałbym zapytać czy drożdże Safbrew T-58 poradzą sobie z brzeczką o blg ok. 20? Chciałbym, żeby odfermentowaly ja do 0blg. Ogólnie zainteresowany jestem drożdżami piwnymi, które odfermentowywuja takie duże wartości blg do zera.

 

Pozdrawiam,

Mateusz :)

Link to comment
Share on other sites

Mi M27 z MJ przejadly z 17 do 1,5. Sa zarloczne. Odfermentowanie będzie zależało od zacierania. Jak zatrzesz w wyzszej temperaturze, to chyba tylko infekcja pomoże zejść do zera.

Przy takim ekstrakcie to popatrz jakie drożdże używają ludzie do barley wine i do RISa. Głębokie odfermentowanie na pewno beda mialy belgijskie szczepy

Link to comment
Share on other sites

Z mojego doświadczenia wynika, że niektóre belgijskie szczepy, po dodaniu cukru, oczywiście schodzą w okolice 0°Blg i piwo nie jest alkoholowe w odbiorze. Gorzej się jednak funkcjonuje, jak alkohol trafi do mózgu. ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.