Skocz do zawartości

White Labs - WLP566 Belgian Saison II Yeast


Rekomendowane odpowiedzi

WLP566 Belgian Saison II Yeast

Saison strain with more fruity ester production than with WLP565. Moderately phenolic, with a clove-like characteristic in finished beer flavor and aroma. Ferments faster than WLP565.

Attenuation: 78-85%

Flocculation: Medium

Optimum Fermentation Temperature: 68-78 F

Alcohol Tolerance: Medium

 

WLP566 Belgian Saison II Yeast

Szczep Saison wraz z wyższą produkcją owocowych estrów niż WLP565. Umiarkowanie fenolowe wraz z goździkowymi cechami w smaku i aromacie gotowego piwa. Fermentuje szybciej niż WLP565.

Odfermentowanie: 78-85%

Flokulacja: Średnia.

Temperatura fermentacji: 20-26°C.

Tolerancja na alkohol: Średnia.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.