Jump to content
Sign in to follow this  
Makaron

White Labs - WLP530 Abbey Ale Yeast

Recommended Posts

WLP530 Abbey Ale Yeast

Used to produce Trappist style beers. Similar to WLP500, but is less fruity and more alcohol tolerant (up to 15% ABV). Excellent yeast for high gravity beers, Belgian ales, dubbels and trippels.

Attenuation: 75-80%

Flocculation: Medium to high

Optimum Fermentation Temperature: 66-72°F

Alcohol Tolerance: High

 

WLP530 Abbey Ale Yeast

Używane do produkcji piw typu trappist. Podobne do WLP500, ale mniej owocowe i bardziej odporne na alkohol (do 15%). Wspaniałe drożdże do piw o wysokiej gęstości początkowej, belgijskich ale, dubbel i trippel.

Odfermentowanie: 75-80%

Flokulacja: Średnia do wysoka.

Temperatura fermentacji: 19-22°C .

Tolerancja na alkohol: Wysoka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niestety w starterze postanowiły nurkować muszki, także ciężko stwierdzić, czy pprzednie obserwacje były ok.

Edited by Kilus

Share this post


Link to post
Share on other sites

W najbliższym czasie zamierzam uwarzyć serię czterech belgów. Zaczynając od pale ale, a kończąc na belgian dark strong ale. Słyszałem o przypadkach wyjścia piany z fermentora na spacer. Stąd też moje pytanie - jaka jest bezpieczna ilość brzeczki w standardowym fermentorze 33l? Fermentacja będzie prowadzona w temperaturze 20°C.

 

Przypomnę jeszcze, że są to odpowiedniki słynnych THG.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Opowiesci o spacerach drozdzy nie sa przesadzone. Potrafia przekroczyc rezerwe 50% powierzchni wiadra i wyjsc ale dzieje sie to raczej w temp powyzej 20 stopni. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.