Jump to content
Sign in to follow this  
Makaron

White Labs - WLP510 Belgian Bastogne Ale Yeast

Recommended Posts

WLP510 Belgian Bastogne Ale Yeast

A high gravity, Trappist style ale yeast. Produces dry beer with slight acidic finish. More ?clean? fermentation character than WLP500 or WLP530. Not as spicy as WLP530 or WLP550. Excellent yeast for high gravity beers, Belgian ales, dubbels and trippels.

Attenuation: 74-80%

Flocculation: Medium

Optimum Fermentation Temperature: 66-72°F

Alcohol Tolerance: High

 

WLP510 Belgian Bastogne Ale Yeast

Drożdże górnej fermentacji do piw o wysokiej gęstości trappistów. Produkują wytrawne piw z delikatną kwaskowatym finiszem. Bardziej czysta fermentacja niż WLP500 albo WLP530. Nie tak przyprawowe jak WLP530 czy WLP550. Wspaniałe drożdże do piw o wysokiej gęstości początkowej , belgijskich ale, dubbel i trippel.

Odfermentowanie: 74-80%

Flokulacja: Średnia.

Temperatura fermentacji: 19-22°C.

Tolerancja na alkohol: Wysoka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trzy warki na tych drożdżach zrobiłem i powiem ze czapa drożdżowa w US-05 która tam bywa to pikuś, tu jest pewna jak w banku. Co do wrażeń smakowych odfermentowanego piwa to się nie wypowiem, bo jeszcze nie degustowałem. Wydaje się że jak na belgijskie żarłoki to nie zabierają się tak gwałtownie do roboty jak koledzy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.