2900 Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 Witam, zastanawiam się nad piwem do którego zamiast cukru i wody dajemy soku. Sprawdzałem etykietę soku jabłkowego z bidronki i ma 10% cukru czyli 100gram w litrze. Co by wyszło z połączenia ekstraktu WES jasnego do tego 10litrów w.w soku + woda do uzupełnienia ( ew inne proporcję ). Refermentacja cukrem + słodzik, tak powiedzmy koło 5%. Jakieś doświadczenia ? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
camilos Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 Wyszedl by dziwny cydr LeniwySocjopata 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonBeer Posted February 26, 2016 Share Posted February 26, 2016 Albo Zorro z Browaru Wąsosz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.