Skocz do zawartości

White Labs - WLP500 Trappist Ale Yeast


Rekomendowane odpowiedzi

WLP500 Trappist Ale Yeast

From one of the few remaining Trappist breweries remaining in the world, this yeast produces the distinctive fruitiness and plum characteristics. Excellent yeast for high gravity beers, Belgian ales, dubbels and trippels.

Attenuation: 75-80%

Flocculation: Medium to low

Optimum Fermentation Temperature: 65-72°F

Lower temperatures (under 65) will result in less fruity and more earthy beers.

Alcohol Tolerance: High

 

WLP500 Trappist Ale Yeast

Pochdzi z jednego z ostatnich browarów Trappistów na świecie, drożdże te produkują wyraźną owocowość i cechy śliwki. Wspaniałe drożdże do piw o wysokiej gęstości, belgijskich ale, dubbel i trippel.

Odfermentowanie: 75-80%

Flokulacja: Średnia do niska.

Temperatura fermentacji: 18-22°C.

Fermentacja w temperaturze niższej niż 65F spowoduje słabszą owocowość i mocniejsze posmaki ziemiste w piwie.

Tolerancja na alkohol: Wysoka.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.