Skocz do zawartości

White Labs - WLP410 Belgian Wit II Ale Yeast


Rekomendowane odpowiedzi

WLP410 Belgian Wit II Ale Yeast

Less phenolic than WLP400, and more spicy. Will leave a bit more sweetness, and flocculation is higher than WLP400. Use to produce Belgian Wit, spiced Ales, wheat Ales, and specialty Beers.

Attenuation: 70-75%

Flocculation: Low to Medium

Optimum Fermentation Temperature: 67-74°F

Alcohol Tolerance: Medium

 

WLP410 Belgian Wit II Ale Yeast

Mniej fenolowe niż WLP400 i bardziej przyprawowe. Pozostawią więcej słodkości i flokulacja jest wyższa niż WLP400. Używane do produkcji Belgian Wit, przyprawowych ale, wheat ale i piw specjalnych.

Odfermentowanie: 70-75%

Flokulacja: Niska do średnia.

Temperatura fermentacji: 19-23°C.

Tolerancja na alkohol: Średnia.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.