Skocz do zawartości

White Labs - WLP400 Belgian Wit Ale Yeast


Rekomendowane odpowiedzi

WLP400 Belgian Wit Ale Yeast

Slightly phenolic and tart, this is the original yeast used to produce Wit in Belgium.

Attenuation: 74-78%

Flocculation: Low to Medium

Optimum Fermentation Temperature: 67-74°F

Alcohol Tolerance: Medium

 

WLP400 Belgian Wit Ale Yeast

Delikatnie fenolowe i cierpkie, jest ot oryginalny szczep używany w Belgii do produkcji wit.

Odfermentowanie: 74-78%

Flokulacja: Niska do średnia.

Temperatura fermentacji: 19-23°C.

Tolerancja na alkohol: Średnia.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Próbował ktoś robić weizeny na tych drożdżach lub weizenbocki? Pisze, że tolerancja na alkohol średnia - poradzi sobie z 18 blg? Jeżeli tak jestem b. ciekaw rezultatow. Do jakich jeszcze stylów piwa oprócz witbier można je zastosować? Mam gęstwę od brata tych drożdży i zastanawiam się co na nich postawić - wybór chyba padnie na pszeniczne.

 

pozdrawiam

Arek

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.