Jump to content
Sign in to follow this  
Makaron

White Labs - WLP400 Belgian Wit Ale Yeast

Recommended Posts

WLP400 Belgian Wit Ale Yeast

Slightly phenolic and tart, this is the original yeast used to produce Wit in Belgium.

Attenuation: 74-78%

Flocculation: Low to Medium

Optimum Fermentation Temperature: 67-74°F

Alcohol Tolerance: Medium

 

WLP400 Belgian Wit Ale Yeast

Delikatnie fenolowe i cierpkie, jest ot oryginalny szczep używany w Belgii do produkcji wit.

Odfermentowanie: 74-78%

Flokulacja: Niska do średnia.

Temperatura fermentacji: 19-23°C.

Tolerancja na alkohol: Średnia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Próbował ktoś robić weizeny na tych drożdżach lub weizenbocki? Pisze, że tolerancja na alkohol średnia - poradzi sobie z 18 blg? Jeżeli tak jestem b. ciekaw rezultatow. Do jakich jeszcze stylów piwa oprócz witbier można je zastosować? Mam gęstwę od brata tych drożdży i zastanawiam się co na nich postawić - wybór chyba padnie na pszeniczne.

 

pozdrawiam

Arek

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cechy piwa mogą nie być takie jak oczekujesz. Wydaje mi się, że mogą mieć tylko delikatny profil estrowy (bananowy).

Ale drożdże powinny dać radę z 18°Blg bez większego problemu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.