Jump to content
Sign in to follow this  
Makaron

White Labs - WLP320 American Hefeweizen Ale Yeast

Recommended Posts

WLP320 American Hefeweizen Ale Yeast

This yeast is used to produce the Oregon style American Hefeweizen. Unlike WLP300, this yeast produces a very slight amount of the banana and clove notes. It produces some sulfur, but is otherwise a clean fermenting yeast, which does not flocculate well, producing a cloudy beer.

Attenuation: 70-75%

Flocculation: Low

Optimum Fermentation Temperature: 65-69°F

Alcohol Tolerance: Medium

 

WLP320 American Hefeweizen Ale Yeast

Drożdże te są używane do produkcji amerykańskiego piwa pszenicznego w stylu Oregon. W odróżnieniu od WLP300 drożdże te produkują bardzo mało nut bananowych i goździkowych. Produkują troszkę siarki, ale poza tym są czysto fermentujacymi drożdżami, które nie flokulują dobrze, produkując mętne piwo.

Odfermentowanie: 70-75%

Flokulacja: Niska.

Temperatura fermentacji: 18-20.5°C.

Tolerancja na alkohol: Średnia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.