Skocz do zawartości

refermentacja drożdżami Danstar CBC1


Karp

Rekomendowane odpowiedzi

Przeglądając stronę jednego ze sklepów piwowarskich znalazłem drożdże Danstar CBC1, opisane następująco:

 

Danstar CBC1 - Cask & Bottle Conditioned Beer Yeast

 

Drożdże wyselekcjonowane do refermentacji i kondycjonowania piwa w caskach i butelkach.

Można nimi refermentować piwa do 12-14 % ABV, neutralne smakowo, utrwalają więc oryginalny smak i aromat uwarzonego piwa.

 

W piwnicy fermentuje mi obecnie RIS 27 BLG i czegoś trzeba by mu dodać podczas butelkowania, by się odpowiednio nagazował. Moje pytanie brzmi: czy ktoś refermentował nimi piwo? Jak się za to zabrać? Czy wystarczy dodać zawartość takiej saszetki (wg opisu starcza na ok. 20 litrów piwa) podczas mieszania piwa z glukozą?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.