Jump to content

RIS stracił kolor.


Łukasz Schulz
 Share

Recommended Posts

Cześć,

Warzyłem dziś risa 20blg i wszystko szło pięknie do momentu kiedy w trakcie gotowania stracił kolor! Ze smoliście czarnego stał się ciemno ceglasty. Dodam, że zmianę zauważyłem dopiero po wrzuceniu chmielu.
Warzyłem metodą doble-doble, czyli najpierw połowę wszystkich słodów przeprowadziłem przez cały proces uzyskując 16 l brzeczki 15blg i do niej dodałem drugą połowę słodów. 
Komuś się coś takiego zdarzyło? Możliwe, że gdy piwo się sklaruje w fermentorze to odzyska kolor?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.