Jump to content
Sign in to follow this  
Makaron

White Labs - WLP028 Edinburgh Scottish Ale Yeast

Recommended Posts

WLP028 Edinburgh Scottish Ale Yeast

Scotland is famous for its malty, strong ales. This yeast can reproduce complex, flavorful Scottish style ales. This yeast can be an everyday strain, similar to WLP001. Hop character is not muted with this strain, as it is with WLP002.

Attenuation: 70-75%

Flocculation: Medium

Optimum Fermentation Temperature: 65-70°F

Does not ferment well less than 62°F

Alcohol Tolerance: Medium-High

 

WLP028 Edinburgh Scottish Ale Yeast

Szkocja jest sławna z słodowych, mocnych ale. Szczep ten reprodukuje kompleksowy, pełen smaku styl szkockich alei. Szczep ten może być używany na co dzień, podobnie jak WLP001. Charakter chmielu nie jest przygaszony przy użyciu tych drożdży, tak jak w wypadku WLP002.

Odfermentowanie: 70-75%

Flokulacja: Średnia.

Temperatura fermentacji: 18-21°C

Nie fermentują dobrze w temperaturze poniżej 16.5°C

Tolerancja na alkohol: Średnio-wysoka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

czy ktoś może fermentował na tych drożdżach ? Ciekawią mnie doznania zapachowe fermentacji tych drożdży. Po 2 dobach fermentacji w balonie zapach lekko mydlany (?) niespotykany przeze mnie dotąd. Czyżby pierwsza infekcja ? Smak w miare ok. (poza tym, że przechmieliłem i trzeba będzie pewnie kupażować). Po lekkim ociepleniu próbki zapach piwny.

Temperatura fermentacji ok 17 °C - moze zbyt niska ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.