Skocz do zawartości

White Labs - WLP022 Essex Ale Yeast


Rekomendowane odpowiedzi

WLP022 Essex Ale Yeast

Flavorful British style yeast. Drier finish than many British ale yeast. Produces slightly fruity and bready character. Good top fermenting yeast strain, is well suited for top cropping (collecting). This yeast is well suited for classic British milds, pale ales, bitters, and stouts. Does not flocculate as much as WLP002 and WLP005. Attenuation: 71-76%

Flocculation: Medium to High

Ideal Fermentation Temperature Range: 66-70°F

Alcohol Tolerance: Medium

 

WLP022 Essex Ale Yeast

Pełne smaku brytyjskie drożdże. Nadają bardziej wytrawny finisz niż większość brytyjskich drożdży górnej fermentacji. Produkują delikatny owocowy i chlebowy charakter. Dobry szczep górnej fermentacji, bardzo dobrze nadaje się do zbierania z powierzchni fermentującego piwa. Szczep jest bardzo dobry do piw w klasycznych stylach brytyjskich takich jak mild, bitter, i stout. Nie flokuluje tak dobrze jak WLP002 i WLP005.

Odfermentowanie: 71-76%

Flokulacja: Średnia do wysoka.

Temperatura fermentacji: 19-21°C

Tolerancja na alkohol: Średnia.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 lata później...

W gotowych piwach daje sporo nut owocowych, ale bez przesady, to nie belgi. Dofermentowują dość szybko i głęboko. Na uwagę zasługuję ich chęć zwiedzania świata, trzeba uważać, bo potrafią wyrwać wieko :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.