Skocz do zawartości

White labs - WLP300 Hefeweizen Ale Yeast


Rekomendowane odpowiedzi

WLP300 Hefeweizen Ale Yeast

This famous German yeast is a strain used in the production of traditional, authentic wheat beers. It produces the banana and clove nose traditionally associated with German wheat beers and leaves the desired cloudy look of traditional German wheat beers.

Attenuation: 72-76%

Flocculation: Low

Optimum Fermentation Temperature: 68-72°F

Alcohol Tolerance: Medium

 

 

 

WLP300 Hefeweizen Ale Yeast

Ten słynny niemiecki szczep drożdży jest używany w produkcji tradycyjnych, autentycznych piw pszenicznych. Produkuje aromaty bananowe i goździkowe, tradycyjnie kojarzone z niemieckimi piwami pszenicznymi i pozostawia pożądaną w tych piwach mętność.

Odfermentowanie: 72-76%

Flokulacja: Niska

Optymalna temperatura fermentacji: 20-22°C

Tolerancja na alkohol: Średnia

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.