Jump to content
Sign in to follow this  
dori

White labs - WLP300 Hefeweizen Ale Yeast

Recommended Posts

WLP300 Hefeweizen Ale Yeast

This famous German yeast is a strain used in the production of traditional, authentic wheat beers. It produces the banana and clove nose traditionally associated with German wheat beers and leaves the desired cloudy look of traditional German wheat beers.

Attenuation: 72-76%

Flocculation: Low

Optimum Fermentation Temperature: 68-72°F

Alcohol Tolerance: Medium

 

 

 

WLP300 Hefeweizen Ale Yeast

Ten słynny niemiecki szczep drożdży jest używany w produkcji tradycyjnych, autentycznych piw pszenicznych. Produkuje aromaty bananowe i goździkowe, tradycyjnie kojarzone z niemieckimi piwami pszenicznymi i pozostawia pożądaną w tych piwach mętność.

Odfermentowanie: 72-76%

Flokulacja: Niska

Optymalna temperatura fermentacji: 20-22°C

Tolerancja na alkohol: Średnia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wg tabeli na wiki to jest szczep porównywalny z Wyeast 3068. Ale czy to jest identyczny szczep drożdży? Czy tylko podobny?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Szczep jest identyczny, ale możesz spodziewać sie drobnych różnic, każda fabryka namnaża je po swojemu, z czasem drożdże lekko zmieniają swój charakter.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.