Jump to content
Sign in to follow this  
dori

White Labs - WLP550 Belgian Ale Yeast

Recommended Posts

WLP550 Belgian Ale Yeast

Saisons, Belgian Ales, Belgian Reds, Belgian Browns, and White beers are just a few of the classic Belgian beer styles that can be created with this yeast strain. Phenolic and spicy flavors dominate the profile, with less fruitiness then WLP500.

Attenuation: 78-85%

Flocculation: Medium

Optimum Fermentation Temperature: 68-78°F

Alcohol Tolerance: Medium-High

Saisons, Belgian Ales, Belgian Reds, Belgian Browns, and White beers are just a few of the classic Belgian beer styles that can be created with this yeast strain. Phenolic and spicy flavors dominate the profile, with less fruitiness then WLP500.

Attenuation: 78-85%

Flocculation: Medium

Optimum Fermentation Temperature: 68-78°F

Alcohol Tolerance: Medium-High

 

WLP550 Belgian Ale Yeast

Saisons, Belgian Ales, Belgian Reds, Belgian Browns i piwa białe to tylko niektóre z klasycznych belgijskich stylów piw, które mogą być fermentowane tym szczepem drożdży. Aromaty fenolowe i korzenne (przyprawowe) dominują w profilu tego piwa, mniej aromatów owocowych niż w przypadku WLP500

Odfermentowanie: 78-85%

Flokulacja: Średnia

Optymalna temperatura fermentacji: 20-26°C

Tolerancja na alkohol: Średnio-wysoka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czy te drożdże zachowują się podobnie jak US-05, zostawiając grubą czapkę z piany na powierzchni po burzliwej? Fermentuje nimi mojego belga #41 prawie szósty dzień i dalej na powierzchni jest to co powinno opaść.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Czy te drożdże zachowują się podobnie jak US-05, zostawiając grubą czapkę z piany na powierzchni po burzliwej? Fermentuje nimi mojego belga #41 prawie szósty dzień i dalej na powierzchni jest to co powinno opaść.

Przy pierwszych 2-3 piwach na tych drożdżach został lekki kożuszek po burzliwej. Jednak przy ostatniej warce, po 10 dniach kożuch był centymetrowy :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Z moich obserwacji wynika że drożdże WLP znacznie bardziej siedzą na pianie, niż Wyeasty.

Aktualnie fermenci u mnie Pils na WLP800, wczoraj zebrałem z góry 1,5l rozjuszanych drożdży!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.