zielczi Posted February 2, 2016 Share Posted February 2, 2016 Przeszukałem całe internety i nic nie znalazłem, może ktoś z bardziej doświadczonych piwowarów miał okazje spróbować i mógłby za pomocą świecy i klucza wywróżyć chociaż użyte chmiele? A kto nie pił niech koniecznie spróbuje oryginału. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ATP Posted February 2, 2016 Share Posted February 2, 2016 Według tagów na rb: Citra, Sorachi Ace, Simcoe, Amarillo, Centennial Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boniek4 Posted February 2, 2016 Share Posted February 2, 2016 Nada się? http://imperialris.blogspot.com/2015/09/gluttony.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielczi Posted February 2, 2016 Author Share Posted February 2, 2016 Widziałem już kiedyś ten wpis, ale dopiero teraz zwróciłem uwagę na zdjęcie rewersu etykiety. Dzięki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drejpa Posted February 2, 2016 Share Posted February 2, 2016 Napisałem do nich na fb, jak odpowiedzą to dam znać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drejpa Posted February 2, 2016 Share Posted February 2, 2016 Odpisali mi że: Słody: Pilzneński, Pale Ale, Monachijski Chmiele: Herkules, Citra, Simcoe, Centennial, Amarillo, Sorachi Ace Drożdze: Us Ale Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielczi Posted February 2, 2016 Author Share Posted February 2, 2016 (edited) Czyli to co na etykiecie, szkoda że nie dali schematu chmielenia Co myślicie o czymś takim? Podmieniłem troche chmiele, gdzieś muszę upchnąć Cascade Nie ma tu co prawda IBU 310 jednak biorę pod uwagę że wszystkie użyte chmiele będą z 2015 roku. Edited February 2, 2016 by zielczi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piwny.Borsuk Posted February 2, 2016 Share Posted February 2, 2016 (edited) Przeszukałem całe internety i nic nie znalazłem, może ktoś z bardziej doświadczonych piwowarów miał okazje spróbować i mógłby za pomocą świecy i klucza wywróżyć chociaż użyte chmiele? A kto nie pił niech koniecznie spróbuje oryginału. Podczas wizyty Henrika Papsø (jednego z zalozycieli i piwowara browaru Amager) w krakowskim Tap House pogadalem z nim o Gluttony i jak im sie udalo uzyskac wlasnie taki aromat i smak. Zamiast opowiadac o wszystkim po prostu wyswietlil na rzutniku (wczesniej byla prezentacja o borwarze) plik excela z cala receptura nie pamietam szczegolow (wiadomo dlaczego) ale pamietam ze duzy byl udzial Sorachi Ace. PS. Przepraszam za brak polskich znakow ale pisze z pracy i nie mam tu takich wynalazkow. Edited February 2, 2016 by Piwny.Borsuk zielczi 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drejpa Posted February 2, 2016 Share Posted February 2, 2016 Schemat chmielenia jest tragiczny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielczi Posted February 2, 2016 Author Share Posted February 2, 2016 (edited) Schemat chmielenia jest tragiczny Post wnosi tyle co nic, jak chcesz mi pomóc to zapraszam do rozwinięcia myśli, w przeciwnym wypadku uznam że nabijasz posty. Edited February 2, 2016 by zielczi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drejpa Posted February 2, 2016 Share Posted February 2, 2016 Schemat chmielenia jest tragiczny Post w nosi tyle co nic, jak chcesz mi pomóc to zapraszam do rozwinięcia myśli, w przeciwnym wypadku uznam że nabijasz posty. Napisz do mnie na priv to ci ułoże spoko recepture Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
redlum Posted February 2, 2016 Share Posted February 2, 2016 A nie lepiej tutaj wkleić? Pewnie parę innych osób też by skorzystało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielczi Posted February 2, 2016 Author Share Posted February 2, 2016 Nie, lepiej nabić kolejnego posta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielczi Posted February 10, 2016 Author Share Posted February 10, 2016 Trochę zmieniłem chmielenie, może jednak ktoś zechce coś doradzić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drejpa Posted February 10, 2016 Share Posted February 10, 2016 (edited) i tu masz jeszcze na zimno. Aromat tego piwa będzie powalał, ale musisz przez pończochę i zmywak to przepuścić bo będzie miliard chmielin. I nie nie nabijam postów bo mam je głęboko w du***. Doceń ziomek że ktoś chce ci pomóc... EDIT: Gotowanie 90 minut bo masz miliard pilzneńskiego w zasypie i niech sobie na luzie odparują prekursory DMS'u Edited February 10, 2016 by Drejpa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts