Skocz do zawartości

Ipa


adamoon

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowiłem w końcu uwarzyć piwo ze swojej receptury, wstępnie ułożyłem coś takiego, ma być to aipa/ipa 16°Blg. Wybrałem te chmiele ponieważ interesuje mnie pomarańczowo-cytrynowo-grejpfrutowy aromat.

 
Zasyp:
5kg Pale Ale
0,7kg Pilzneński
0,3kg karmelowy jasny (30EBC Strzegom)
 
Chmiele:
Zythos, Summit, Vic Secret
 
Zacieranie
67°C - 60min
72°C - 10min
78°C - 10min
 
70' gotowania
60' - 25g summit
30' - 10g zythos
10' - 20g zythos
5'  - 10g vic
1'  - 20g vic + 20g zythos
na zimno - 25g summit + 20g vic

Drożdże us-05

Czy coś trzeba zmienić, dodać, czy nadaje się do warzenia? 
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.