Skocz do zawartości

White Labs - WLP011 European Ale Yeast


Rekomendowane odpowiedzi

WLP011 European Ale Yeast

Malty, Northern European-origin ale yeast. Low ester production, giving a clean profile. Little to no sulfur production. Low attenuation helps to contribute to the malty character. Good for Alt, Kolsch, malty English ales, and fruit beers.

Attenuation: 65-70%

Flocculation: Medium

Ideal Fermentation Temperature Range: 65-70°F

Alcohol Tolerance: Medium

 

WLP011 European Ale Yeast

Słodowe, pochodzące z północnej europy drożdże górnej fermentacji. Produkują niski poziom estrów, nadając czysty profil. Lekka do brak produkcji siarki. Niskie odfermentowanie pomaga uwydatnić słodowy charakter. Dobre do Alt, Kolsh, słodowych ankielskich ale i piw owocowych.

Odfermentowanie: 65-70%

Flokulacja: Średnia.

Optymalna temperatura fermentacji: 18-20°C.

Tolerancja na alkohol: Średnia.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.