Skocz do zawartości

White Labs - WLP009 Australian Ale Yeast


Rekomendowane odpowiedzi

WLP009 Australian Ale Yeast

Produces a clean, malty beer. Pleasant ester character, can be described as "bready." Can ferment successfully, and clean, at higher temperatures. This yeast combines good flocculation with good attenuation.

Attenuation: 70-75%

Flocculation: High

Ideal Fermentation Temperature Range: 65-70°F

Alcohol Tolerance: Medium

 

WLP009 Australian Ale Yeast

Produkują czyste, słodowe piwo. Przyjemny estrowy charakter, któ?y może być określony jako "chlebowy". Może fermentować z dobrymi rezultatami przy wyższych temperaturach. Te drożdże łączą dobrą flokulację z mocnym odfermentowaniem.

Odfermentowanie: 70-75%

Flokulacja: Wysoka.

Optymalna temperatura fermentacji: 18-21°C.

Tolerancja na alkohol: Średnia.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.