Skocz do zawartości

Browar pianka


Rekomendowane odpowiedzi

warka nr #16#

Kolsch

 

Pilsneński 5000g

Melanoidowy 150g

 

przerwa 35` w 62°C

przerwa 40` w 72°C

 

gotowanie 90`

0` 35g cascade

wyszło około 27l 15°Blg

 

fermentowane us-05

28-03-2010 cicha

Nie chciałbym się czepiać, ale to jest Polskie Ale a nie Koelsch :lol:

 

Brakuje zasypu pszenicznego i odpowiednich drożdży (z suchych może S-33).

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...
warka nr #16#

Kolsch

 

Pilsneński 5000g

Melanoidowy 150g

 

przerwa 35` w 62°C

przerwa 40` w 72°C

 

gotowanie 90`

0` 35g cascade

wyszło około 27l 15°Blg

 

fermentowane us-05

28-03-2010 cicha

Nie chciałbym się czepiać' date=' ale to jest Polskie Ale a nie Koelsch :)

 

Brakuje zasypu pszenicznego i odpowiednich drożdży (z suchych może S-33).[/quote']

Według beertools mieści się w gatunku koelsch, tylko drożdże nie ś typowe dla keolscha. Ale jak zwał tak zwał dobre piw:D:beer:ko

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.